Helaas, vanaf 1 januari mogen winkeliers u geen gratis tasje meer meegeven als u iets bij hen koopt… Heel erg goed voor het milieu maar ook wel erg lastig als je in de winkels staat en je een boel hebt gekocht. Daarom geven wij u een aantal tips voor patronen om zelf een tas te maken. En u hoeft het natuurlijk niet bij 1 te houden, meerdere tassen zijn straks erg handig!

Omdat iedereen een andere hobby heeft, maken we ook onderscheid in haken, breien en naaien. Deze blog geven we een aantal linkjes naar patronen van tassen die u kunt breien. Ik moet wel eerlijk zeggen dat dit de moeilijkste categorie is. Gebreide tassen, bijna niet te vinden… Gelukkig werken 2 vierkanten aan elkaar met een leuke steek en een hengsel ook als tas 😀

Hieronder toch nog een paar kunnen vinden, wellicht zit er iets voor je tussen?

Bella Dawstring Backpack

rugtasje

Ook de kleintjes hebben een tas nodig als zij boodschappen gaan doen. Je wilt ze er best eens op uit sturen om iets te halen wat je zelf vergeten bent. Of om de broodjes te halen ’s ochtends zodat jij nog in pyama kunt blijven. Zo’n patroon voor een rugtasje is dus erg handig voor de kleintjes.

Southwest Bag 

drops

Een patroon van Drops voor een winterse tas. Wij vinden deze met een noors patroon erg leuk. Deze site van Drops is een aanrader, er staan heel veel gratis patronen op die u ook kunt maken van onze garens. Benieuwd hoeveel u dan nodig heeft? Kijk hoeveel meter zij totaal gebruikt hebben voor de tas, die vergelijking is nl. veel secuurder dan die van het aantal grammen.

Anatolia

vakjes

Deze tas met allemaal vakjes is erg vrolijk! En je maakt hem zo vrolijk en met zoveel kleurtjes als je zelf wilt. Het patroon is wederom van Drops en is goed te volgen.

 

HollandStoffenHuis
Right Menu Icon